12 Μαΐου 2013

#4. Να πάω σε 3 πάρκα - Mέρος Δεύτερο: Κυριακή του Πάσχα με πανηγύρι!


Τί; Πώς; Δεν κατάλαβα!! Δεύτερη ανάρτηση σε ένα βράδυ;;;;; 
Χεχε!!! 
Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο τριγύρισα αρκετά στην αγαπημένη μου Πόλη και έχω αρκετό υλικό!! Σήμερα λοιπόν δημοσιεύω τα πασχαλινά!!

Δεν έκανα Κυριακή του Πάσχα όπως συνηθίζεται με κατσικάκια κτλ.. αλλά το πρόγραμμα είχε φύση και κόσμο και πανηγύρι κανονικό!! Πήγαμε στο Parkorman στο Φεστιβάλ Άνοιξης ή αλλιώς Hıdrellez!! Το Parkorman βρίσκεται στο Maslak και πρόκειται για ανοιχτός συναυλιακός χώρος που λειτουργεί και σαν πάρκο. Βέβαια λόγω του φεστιβάλ ο χώρος ήταν διαμορφωμένος διαφορετικά, αλλά παντού υπήρχαν δέντρα και πράσινο! Βασικά η λέξη Parkorman είναι συνδυασμός των λέξεων πάρκο και δάσος!!Κορδέλες ευχών παντού!

Τα κλαδάκια γέμισαν πολύχρωμες κορδέλες!!
Στο Hidrillez ο κόσμος συνηθίζει να δένει στα κλαδιά δέντρων χρωματιστές κορδέλες και να κάνει ευχές! Κάποιοι γράφουν τις ευχές σε χαρτάκια και τα κρεμάνε και αυτά.. για να το σιγουρέψουν ίσως!! Scripta manent!

Ζουρνάδες, ούτια, βιολιά, ντέφια, τουμπερλέκια!!! Μας καλωσόρισαν με τις μουσικές τους!!

Το ντεκόρ με τα σημαιάκια μου θυμίζει γαϊτανάκι.. το ξέρω καμιά σχέση!!
Και όπως σε κάθε πανηγύρι, τί δεν μπορεί να λείπει;;;; Μα το φαγητό φυσικά!!! Τα φαγητάδικα κάλυπταν πιο πολύ χώρο από ότι το σημείο της σκηνής!!! Γύρους, ντονέρ, πίτσες, πιντέ ό,τι θέλει η ψυχή σου και τραβάει η όρεξη σου!! Βέβαια, έβγαλα φωτογραφίες αυτά που μου τράβηξαν την προσοχή περισσότερο!!!
"Είναι εύκολο να είσαι μπύρα, αλλά είναι δύσκολο να είσαι Εφές", όπως λέει και η διαφήμιση!

Παραδοσιακό αϊράν!! Ανακατεύεται, ανακατεύεται δροσερό δροσερό και με αφρό!!! μμμ...

Σουβλάκια υπάρχουν πολλά.. αλλά σουβλάκι πατάτας πρώτη μου φορά είδα και έφαγα!! ξανά μμμ...
 Στην επόμενη φωτογραφία, λοιπόν, φαίνεται η κεντρική μουσική σκηνή του φεστιβάλ!! Γενικά, την βγάλαμε ξάπλα κάτω από την ντάλα.. Αλλά το όλο φεστιβάλ/πανηγύρι έχει μια τσιγγάνικη εσάνς, με τα τσιγγάνικα βιολιά και πολλές κοπέλες ντυμένες boem-gypsy οι οποίες πουλούσαν μπύρες ή τσάι (Τουρκία είναι εδώ.. το τσάι είναι must χειμώνα-καλοκαίρι)! Οπότε όταν είδαμε ότι μας "χτύπησε" ο ήλιος στο κεφάλι, χαλαρά βάλαμε ένα τσεμπέρι! Άλλωστε σε 2-3 μαγαζάκια που είχε πουλούσαν τσεμπέρια-μαντήλες λουλουδάτες και διάφορα άλλα αξεσουάρ με μια τσιγγάνικη αισθητική!!


Και ζογκλερικά-ακροβατικά!!
 Όσον αφορά τη μουσική.. τα συγκροτήματα που εμφανίστηκαν στο φεστιβάλ είχαν γενικά βαλκανικό ήχο. Υπήρχαν και συμμετοχές από άλλες χώρες! Εμείς δεν κάτσαμε πολλές ώρες ώστε να δούμε πολλά συγκροτήματα, αλλά ο γενικός τζερτζελές ήταν αρκετός για να ξεσηκωθείς και να χορέψεις! Κατά διαστήματα έκοβαν βόλτες και τα όργανα, οπότε άκουγες μουσικές από παντού!!! Όταν μάλιστα εμφανίστηκε ένας γνωστός τουμπερλεκτζής μάζι με το συγκρότημά του, όλοι σηκωθήκανε και χορεύανε! Τσιφτετέλι κυρίως οι κοπέλες!!! Ένα πολύ όμορφο κλίμα με νέο κόσμο κάτω από τον Μαγιάτικο ήλιο!!!


Έτσι λοιπόν εξελίχθηκε το Πασχαλινό μου γλέντι στην Πόλη!! 
Με χορό και κέφι!!

Για να δείτε το Πρώτο Μέρος του #4 της Πολίτικης Λίστας: Να πάω σε 3 πάρκα, πατήστε εδώ!!

Πλησιάζουμε προς καλοκαίρι με πιο πολλές βόλτες και περιηγήσεις!!
Να έχετε μια όμορφη εβδομάδα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...