3 Ιουλίου 2011

Πάμε βόλτα στο νησί!

Είπαμε να πάμε για ένα πικνικάκι!! Όχι στο Γιλντίζ Πάρκ, όπως έλεγα σε μία προηγούμενη δημοσίευση, αλλά πεταχτήκαμε στο νησί απέναντι, στη Χάλκη ή αλλιώς Χεϊμπελί αντά (Heybeliada). Και για να αποφύγουμε την πολυκοσμία της Πριγκήπου (Büyükada) αλλά και για να γυρίσουμε καινούργια μέρη. Πήραμε, λοιπόν, το πλοιαράκι, είπιαμε και το τσάι μας και σε περίπου μισή ωρίτσα νάσου η Χάλκη μπροστά μας!!
Είναι ένα αρκετά πιο ήρεμο νησί.. Πράσινο παντού και γραφικές γειτονιές με όμορφα σπίτια. Τί ωραία και ήσυχα χωρίς αυτοκίνητα!! Περιπλανηθήκαμε αρκετά στις γειτονιές..






 



Έπειτα από κάμποσο περπάτημα βρεθήκαμε σε ένα άλσος. Κοντά μας και μία οικογένεια πλήρως εξοπλισμένη με ψυγείο, καλάθι του πικνικ (το κλασικό ψάθινο --ζήλεψα), μπάλες και τα λοιπά.. φαινόταν να ξέρει πού πηγαίνει. Οπότε κι εμείς τους ακολουθήσαμε. Ήταν πράγματι ένα όμορφο δάσος, δίπλα στη θάλασσα. Κάποιοι κάνανε μπάνιο, κάποιοι άλλοι πικνικ.. εμείς περπατούσαμε απολαμβάνοντας το πράσινο, τη μυρωδιά του πεύκου, όπως αναδυόταν με τη ζέστη! Τέλεια!! Και κάποια στιγμή βρήκαμε ένα μέρος να στήσουμε κι εμείς το φτωχικό μας "πικνικ".. δηλαδή το καρό τραπεζομάντηλό μας και τα σαντουιτσάκια μας και τους χυμούς μας... αυτά όλα κι όλα!! Αλλά το ευχαριστηθήκαμε! Παίξαμε βόλει, ταΐσαμε πουλάκια, είδαμε κάποια άλογα να περνάνε από δίπλα μας σε απόσταση αναπνοής.. Μια χαρά! Ταμάμ!




Και έπειτα, αποφασίσαμε να κάνουμε και μία βόλτα με τα φαϊτόνια, τα κάρα που κάνουν το γύρο του νησιού. Αχ ήταν τέλεια!! Βγήκα και φωτογραφίες με τα αλογάκια.. όχι που θα μου γλυτώνανε!! Χεχε!!
Μια κυρία με καπέλο αγοράζει λουλούδια!! Τέλεια εικόνα!

Τα φιλαράκια μου

Αν και πέρασε μια εβδομάδα από τότε που πήγαμε (γράφω με μία μικρή καθυστέρηση...), μόνο βλέποντας τις φωτογραφίες χαλάρωσα.. Περάσαμε πολύ όμορφα και ελπίζω σύντομα να πάμε και στα άλλα νησάκια!!!!



2 σχόλια:

  1. panemorfa.simera malista koitousa times gia tin poli apo italia, einai kales ma den ixera leptomeries gia thalassa,nasai kala.thelw na rthw fovamai mhn meinw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!! Ελπίζω να τα καταφέρετε να έρθετε! Είναι όντως πανέμορφα! Αν και κάνει αρκετή ζέστη τις τελευταίες μέρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...