21 Οκτωβρίου 2012

#12.. Να κάνω εθελοντισμό

Όλα εκείνα τα πολύχρωμα δωράκια που θα είδατε στην προηγούμενη ανάρτηση, προορίζονταν για κάποια όχι τόσο τυχερά παιδάκια, που ζούνε σε ορφανοτροφεία της Πόλης.
Χθες, λοιπόν, πήγα σε πρωινό για τα ορφανά παιδάκια! 
Με 20 λίρες (περίπου 10 ευρώ) αγοράζεις πρωινό για εσένα και ένα παιδάκι!
Κάθεστε στο τραπέζι, μιλάτε, παίζετε, τρώτε πρωινό! Μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία, ίσως ενόψει μπαϊραμιού (την επόμενη εβδομάδα) αν και δεν "έπιασε" το αυτί μου τη λέξη μπαϊράμ!!
Δείτε λοιπόν φωτογραφίες....







Η εκδήλωση διοργανώθηκε στην ευρωπαϊκή πλευρά, στο Topkapı, αλλά ψηλά στον περιφερειακό. Το κτίριο βρίσκεται δίπλα στο μουσείο 1453 Panorama και πρόκειται για αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων του δήμου της Πόλης.

Προσωπικά ενημερώθηκα για την εκδήλωση από την τουρκάλα συνεργάτη μου, η οποία τη βρήκε στο Facebook! Αν θέλετε να ρίξετε μια ματιά πατήστε εδώ και για το γκρουπάκι εδώ. Αν και είναι στα τούρκικα, θα βρείτε φωτογραφίες και βιντεάκια από το έργο τους. 


Όπως βλέπετε, μπαλόνια, σκηνή κουκλοθέατρου, αρκετό χώρο για χορό, αρκετά τραπέζια τα οποία γέμισαν γρήγορα με παιδάκια και πολλές άμπλα (μεγάλη αδερφή, αλλά και ευγενική και πιο φιλική προσφώνηση αντί κυρίας) και άμπι (μεγάλος αδερφός και το αντίστοιχο της άμπλας για τους κυρίους)!!!








Στην παρακάτω φωτογραφία είμαι εγώ και το παιδάκι "μου", ο Ογούζ (Oğuz). Κουτσά στραβά κατάφερα να επικοινωνήσω μαζί του! Τί γερμανίδα με έβγαλε, τί ρωσίδα.. βρε να του λέω γιουνάν, γιουνανιστάν... τέλος πάντων συννενοηθήκαμε! Αν και δεν είναι πολύ φαν της φωτογραφίας!! Αυτή είναι η καλύτερη που βγάλαμε μαζί!! Χεχε!!
Είναι οπαδός της Φενέρμπαχτσε και έχει περίεργα γούστα!! 
Μα να βουτάει το αυγό στο μέλι;;; 

Και Καραγκιόζη παρακαλώ πολύ!!!!!!
 Και κάποια στιγμή, η δασκάλες τους τους οργανώσανε σε ένα ωραίο τρενάκι για να πάνε να πάρουν τα δώρα (τα οποία φέραμε εμείς οι άμπλες και οι άμπιδες!!)!! 
Αλλά, το τρένο.. ξεκίνησε τσουφ τσουφ τσαφ τσουφ και κατέληξε μπούγιοοοοοοοοοοοοοοο!!!!!!
Ένας πανικός!! Παιδάκια εδώ, παιδάκια εκεί, παιδάκια παραπέρα!! Βιβλία, αρκουδάκια, περιτυλίγματα!!! Αλλά στο τέλος (πιστεύω) όλοι μείναμε ευχαριστημένοι!!!

Και αφού όλοι πήρανε τα δώρα τους δώστου τραγούδι και χορό!!!
Ποντιακά, μοντέρνα παραδοσιακά, ξένα....
Θέλω κι ελπίζω να κάνω κι άλλα πράγματα για το νούμερο 12 της λίστας μου... μετά από τόσα χαμόγελα, γέλια και αγκαλιές!! Οπως λέει και το μότο της πρόσκλησης και του γκρουπ: "Δεν είναι μόνοι τους, είμαστε εμείς εδώ!!". Είμαι κι εγώ εδώ για αυτά!!

4 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ.
    ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΛΛΥΤΕΡΟ
    ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΗΣ
    ΓΙΩΡΓΟΣ
    GÜLE GÜLE!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Ισμήνη μου που δείχνεις και έμπρακτα καλή καρδιά και συμμετέχεις σε τέτοια εθελοντικά προγράμματα.
    Καλή συνέχεια και συμφωνώ με τον Γιώργο πως ανεβαίνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλή δραστηριότητα!
    Εύχομαι να υλοποιήσεις και τους 20 στόχους της Πολίτικης λίστας σου! Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!! Είμαι πολύ χαρούμενη και συγκινημένη που αφιέρωσα έστω κάποιες ώρες για τα παιδιά αυτά και σίγουρα θα υπάρξουν κι άλλες!! Είμαι σίγουρη πώς θα υπάρξουν κι άλλες δημοσιεύσεις για το νούμερο 12 της λίστας!!!
    Να είστε καλά και πάλι ευχαριστώ για την υποστήριξη!!!
    Πολίτικους Χαιρετισμούς!! Güle güleee!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...