26 Ιουνίου 2013

Καλώς ήρθες Καλοκαιράκι!!!

Βρε καλώς το το καλοκαίρι!!!
Ναι ήρθε.. ναι είναι εδώ!!
Και τί σηματοδοτεί την έναρξη του καλοκαιριού;;;
Το κλείσιμο των σχολείων, το πρώτο παγωτό και το πρώτο μπάνιο στη θάλασσα!!!
Εντάξει.. και άλλα πολλά!! Αλλά αυτά είναι τα πιο σημαντικά, δεν νομίζετε;;!!

Στην Πόλη, λοιπόν, μόλις αρχίσανε οι ζέστες!! Γενικά, φυσάει ένα αεράκι οπότε δροσιζόμαστε.. αλλά έχει 2-3 μέρες που οι αέρηδες σταματήσανε..
και αρχίσαμε να σκάμε, να καιγόμαστε!
 Και τί καλύτερο από μια δροσιστική βουτίτσα στη θάλασσα;;;;;
Είπαμε λοιπόν, να κάνουμε την πρώτη μας βουτίτσα.. κάπου κοντά, κάπου βολικά!!
Ποιά είναι λοιπόν η πιο εύκολη λύση, όταν καίγεσαι, σκας, ιδρώνεις και δεν αντέχεις άλλο και δεν θες να φας όλη σου τη μέρα στους δρόμους;;;
Τα Πριγκηπόνησα!!! 

Συγκεκριμένα πήγαμε στην Πρίγκηπο, Büyükada! 
Εμείς και γύρω στα 3 εκατομμύρια από αυτά που κατοικούν και τριγυρίζουν στην Πόλη!!
Όπως και να το κάνουμε, για όλους έχει ο Θεός!! 
Κι επειδή, έχω πάει πολλές φορές στην Πρίγκηπο.. επικεντρώθηκα στον στόχο μου!!
Με το που βγήκα από το καράβι, κατευθύνθηκα σε όλη την πιτσιρικαρία που διαφημίζει παραλίες και beach bar!! Είναι πολύ εύκολο να τους αναγνωρίσετε.. είναι όλοι ΗΔΗ πολύ μαυρισμένοι και με ξανθά -από τον ήλιο- μαλλιά και είναι ολίγον σαματατζήδες! 
Έχει πολλά beach bar το νησί! 
Σε πηγαίνουν δωρεάν με καραβάκι στην παραλία. Βέβαια, πληρώνεις είσοδο γύρω στις 30-40 λίρες, συμπεριλαμβανομένων της ξαπλώστρας και της ομπρέλας! Αλλά όπως είπαμε στόχος μας είναι να δροσιστούμε και να χαλαρώσουμε!! 
Το καραβάκι πάει κι έρχεται γεμάτο με κόσμο και κοσμάκη!!
 Η παραλία, αμμώδης, όπως διαφήμιζε το φυλλάδιο! Ε.. εντάξει! Λασπώδη θα την έλεγα και χαμένη κάτω από όλες τις αμέτρητες ξαπλώστρες και τις ομπρέλες. Αλλά δεν ξέρω πώς είναι οι υπόλοιπες παραλίες του νησιού.. οπότε δεν μπορώ να σχηματίσω άποψη!!
Είμαστε λίγο ο ένας πάνω στον άλλο, γινόμαστε όλοι μία καλή παρέα.. αλλά και πάλι πρέπει να σκεφτούμε ότι είναι η πιο κοντινή και εύκολη λύση για μία απόδραση από την Κωνσταντινούπολη! 
Πρέπει όλοι κάπου να πάμε ΚΑΙ να χωρέσουμε ΚΑΙ να δροσιστούμε!! Όσον αφορά τη θάλασσα.. δεν την λες καθαρή, δεν τη λες πενταβρώμικη.. το είχε το φυκάκι της (κι ας την έχουνε καθαρίσει την θάλασσα) και κανα δυο σκουπιδάκια!! Αλλά επαναλαμβάνω.. στόχος μας είναι να δροσιστούμε και να χαλαρώσουμε!!! 
Δηλαδή ο Θερμαϊκός είναι πιο καθαρός;;;;;
Φουσκωτές τσουλήθρες για τα παιδιά και όχι μόνο!!
Γύρω γύρω από το beach bar το πράσινο της φύσης σε ανταμοίβει!!

Αν θέλεις βουτάς απευθείας από την ξαπλώστρα!!!

 Αρχίζουμε να μετράμε, λοιπόν, τα μπάνια μας!! 

Εντάξει δεν είναι από τα μπάνια που τα απολαμβάνεις με τις ώρες μέσα στο νερό και με κολύμπι και πλατσούρισμα!! (Ως γνωστόν σαν την Χαλκιδική δεν έχει!! χαχα!)
Αλλά ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ!!!
Εαν ο στόχος σου είναι να δροσιστείς και να χαλαρώσεις.. ναι μπορώ να πω ότι το καταφέρνεις!!! Και επιπλέον, είναι τόσο κοντά στην Πόλη.. 30 λεπτά από το Bostanci. Και αν το συνδυάσετε με βόλτα στο νησί ή και με πικνικ, νομίζω θα είναι μια πολύ ευχάριστη απόδραση μέσα στο πράσινο και με τους χαλαρούς ρυθμούς που προσφέρει το νησί!!

ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΛΟΙΠΟΝ!!!
Και δώρο ένα τραγουδάκι!!!
Dondurma, δηλαδή παγωτό από την Atiye!!


5 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Ισμήνη και μπράβο για την ανάρτηση. Τα περιέγραψες όλα πολύ παραστατικά και όπως πραγματικά είναι. Και για τον χιλιάδες κόσμο που μαζεύεται στα νησιά για μπανάκι, τις ξαπλώστρες που δυστυχώς καλύπτουν τα πάντα και οι παραλίες χάνουν από την ομορφιά τους. Παραλίες και θάλασσα όντως μέτριες αλλά όπως έχουμε ξανασυζητήσει....έχουμε πάντα τις αξεπέραστες θάλλασες και παραλίες της Ελλάδας στο μυαλό μας και σαν πεδίο σύγκρισης..οπότε δύσκολα να καλυφτούμε από κάτι άλλο.
    Να περνάς καλά,τα ξαναλέμε σύντομα και πάντα με τέτοιες όμορφες αναρτήσεις.
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Θοδωρή!!! Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Όντως την κάναμε αυτή την συζήτηση και καταλήγουμε στο ότι απ'το ολότελα καλή κι η Παναγιώταινα!!!!! Ελπίζω μόνο να μην βγάλω 3ο χέρι!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα...δεν νομίζω...αφού έφτασες στην Πρίγκηπο..μάλλον την γλύτωσες...έγω έχω πετύχει πιτσιρικάδες να βουτάνε και στο Κάρακιόι, ανάμεσα στην γέφυρα και στην αποβάθρα των βαποριών του Turyol! Αυτοί μάλλον δεν το γλυτώνουν το τρίτο χέρι.Χαχα.
      Καλό βράδυ Ισμήνη μου.

      Διαγραφή
  3. Ο φίλος μας Θοδωρής - πάντως - εθεάθη και αυτός τις προάλλες εις την «Νήσον του Πρίγκηπος». Δεν πήγε για να δροσιστεί ο καψερός, ούτε στην «ακτή του Μήλου», μα ούτε και στην «ακτή του Γεωργούλη». Τον εντοπίσαμε (ας είναι καλά το GPS) εκεί ψηλά στον Άη Γιώργη να απολαμβάνει (με αυτή τη σειρά): θέα, δροσερό κρασάκι, πατατούλες τηγανητές και σουτζουκο-σάντουϊτς (σπεσιαλιτέ του μοναχού Κωνσταντίνου Παϊκόπουλου). "Duygu" σημαίνει "Αίσθημα", ή/και "Αφοσίωση". Πάμε παρακάτω...

    Μετά τα γεγονότα του 1922, πολλοί καλοστεκούμενοι Έλληνες, τουλάχιστον απόφοιτοι των δύο high-class ιδιωτικών σχολείων δλδ του Φωτίου και του Τριανταφυλλίδου, αναγκάστηκαν να κάνουν ακόμα και τον αμαξά (faytoncu) για να επιζήσουν στα Κεμαλικά. Μάλιστα ένας εξ αυτών, κάποιος Μπάρμπα Γιάννης, είχε γίνει κολλητός και φίλος με τον διωγμένο - από την τότε Σοβιετική Ένωση - και εξόριστο (την περίοδο 1929-1933) στην Πρίγκηπο, Ρωσο-Εβραίο Lev Davidovich Bronshtein, γνωστού σε μας πολιτικού και θεωρητικού του επαναστατικού μαρξισμού κυρίως με το όνομα Leon Trotsky (ιδρυτού και μάλιστα πρώτου ηγέτη του ένοπλου επαναστατικού «Κόκκινου Στρατού των Εργατών και των Αγροτών»).

    Νοσταλγοί - για πάντα! - των αξέχαστων καλοκαιρινών υπερπολυτελών δεξιώσεων στον κήπο της λέσχης «Ανατολή» και των χαρούμενων και γεμάτων ξεγνοιασιά πικ-νικ των παππούδων μας (όλοι τους καθηγητάδες Παπαδοπουλαίοι - με το όνομα! - στη Μεγάλη του Γένους Σχολή) στο ... «Batimis Manastir» (δλδ στο: «Βυθισμένο Μοναστήρι»)... άραγε, κάποιος σεισμός γκελίορ;;; Έσο έτοιμος (be prepared)!!!

    Ωραία τα δροσιστικά μπανάκια του λαού, αλλά και λίγη ιστορία δεν βλάπτει ... χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ισμήνη χαίρομαι που άρχισες να μας ταξιδεύεις στις αξέχαστες περιοχές/ νησιά της Πόλης μας.
    η ανάρτηση σου πολύ ωραία και κατατοπιστική, θέλουμε περισσότερες φωτογραφίες!!!!!!!!
    ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...