31 Οκτωβρίου 2013

Πυροτεχνήματα.. γράφουν συνθήματα σ' έναν καθαρό ουρανό!!

Γεια και χαρά σε όλους!! 
Πολλά γίνονται τον τελευταίο καιρό στην Πόλη!! 
Πριν λίγο καιρό είχαμε το κουρμπάν μπαϊραμ και την Τρίτη είχαμε 2 μεγάλα γεγονότα! Πρώτα από όλα η γιορτή για την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας πριν απο 90 χρόνια, και τα εγκαίνια και η έναρξη λειτουργίας της υποθαλάσσιας σύραγγας. 
Και τα δύο έγιναν με μεγαλοπρέπεια!!  Παρελάσεις, ομιλίες, ζωντανές συνδέσεις, ελικόπτερα και τανκς, πρόβες, τραγούδια και ποιήματα στα σχολεία, σημαίες και σημαιάκια. Η Πόλη έβαλε τα καλά της!! Το αποκορύφωμα όμως ήταν την Τρίτη το βράδυ. Όλο ο κόσμος, από τα σπίτια, τις καφετέρειες, τους δρόμους και όλες τις τηλεοράσεις ήταν συντονισμένος στην επίδειξη πυροτεχνημάτων πάνω από τη γέφυρα του Βοσπόρου.
 48.000 πυροτεχνήματα!!!!!ΟΥΑΟΥ!!!!! Ήταν όντως φαντασμαγορικό και άξιζε και την κίνηση, και την πολυκοσμία και την ορθοστασία!! Ήταν φοβερή εμπειρία, ψυχεδελική θα έλεγα και πραγματικά ήταν ένα όμορφα "σχεδιασμένο" σόου.

Πιο συγκεκριμένα, παρακολούθησα την όλη επίδειξη απο το Üsküdar/Σκούταρη, στην ανατολική πλευρά. Μεγάλοι προβολείς από διαφορά σημεία και στις δυο πλευρές του Βοσπόρου αλλά και πάνω στη γέφυρα φώτιζαν τον ουρανό και "χόρευαν" αρμονικά!!



Και μετά από λίγη ώρα άρχισαν τα... όργανα.. εμμ πυροτεχνήματα!! Πρώτα ένας κόκκινος και χρυσός καταρράκτης από τη γέφυρα με μικρά πυροτεχνήματα στο ύψος της γέφυρας...


Και μετά πολλά πολύχρωμα, μεγάλα, μικρά, με άκρες που στριφογυρίζουν, με μπλε κουκίδες στις άκρες... από όλα τα σχέδια που υπάρχουν!!!

Πάρτε ένα βίντεο!! Μια μικρή ιδέα!


Και μετά αυτό που ενθουσίασε όλο τον κόσμο... Πυροτεχνήματα με τη τούρκικη σημαία.. δηλαδή με το μισοφέγγαρο και το αστέρι!!




Και με το που τελείωσε όλο αυτό το σόου με τα χρώματα και τα σχήματα και τα μπαμ μπουμ!!!! 
ΓΙΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΡΓΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!! 
Κοσμοσυρροή!! Χαχα!! 
Όλοι στα σπιτάκια τους!! Αυτά είναι!! 
Και του χρόνου!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...